om folkekloster
Folkeklosteret er et sted for stilhed og ritual. For nysgerrighed og taknemlighed. Et sted at styrke rødder, ømhed og kraft.
Folkeklosteret vil fremme nysgerrighed og taknemlighed. Stilhed og samtale. Vi er optaget af både rejsen indad og rejsen udad. Af at lytte og handle. Lyttende efter det fælles. Det, der bygger op. Optaget af sandhed, ikke som svar, men som vej. Optaget af kærlighedens gerninger. Og optaget af skønheden, der løfter os alle.
Da Grundtvig levede stod vi i overgangen fra een tid til en anden. Man gik fra stændertid til folketid. Demokratiet var på vej. Hvordan bliver man klar til en ny tid? Og hvordan lever man i overgangen? Grundtvig så tydeligt, at der var brug for steder, hvor man kunne lære at leve i den nye tid. Alle sammen. Det krævede ny viden. Mere forankring. Der var brug for en anden type skole end den, der talte til hovedet og de lærde. Ideen til folkehøjskolen var født.
I dag står vi også og er på vej ind i en ny tid. Hvor vi skal leve med hinanden på en anden måde. Gå blidere på kloden. Forstå at vi ikke bare er os selv, men en del af en samlet skabelse. Der mangler ikke så meget viden. Verden flyder over med viden. Oplysninger i bunkevis. Men der mangler rødder og ro og plads til fantasi og ånd. Og mod og handlekraft til at handle og leve på nye måder. Det kræver øvelse. Det nye skal have krop. Nye måder kræver nye erfaringer i kroppen. Det skal forankres. Deles. Der er nye spørgsmål, der skal stilles og der er nogle af vores gamle måder, der skal aflæres. Det kræver opmærksomhed og nysgerrighed. Det kræver at vi øver os på at tro, håbe og elske.
Folkekloster Halsnæs er sådan et sted. For nysgerrighed og taknemlighed. For stilhed og ritual. Hvor du kan øve dig på at være menneske. Hvor du kan stille spørgsmål og lade dem lede dig. Og opleve strejf af helhed i en splittet verden.
Fred og godhed / Pax et bonum
Folkeklosteret kan du følge på instagram - @folkekloster
Folkeklosteret findes fysisk. I det gamle missionshus i Tømmerup i Halsnæs. Tæt ved havet. Her er vi dels i den gamle missionssal, dels i klosterhaven, der plantes i foråret 25. Og dels i stalden - om lidt. Det er visionen. Folkeklosteret Halsnæs ligger 200 meter fra trinbrættet, så det er nemt at komme fra København og andre byer til folkeklosteret.
Folkeklosteret er åbent for alle, der søger stilhed og ritual. Ønsker at finde eller fordybe rødderne i en trospraksis for både krop og sjæl. At finde en blidere måde at gå på kloden. Med rødder, ømhed og kraft.
Folkeklosteret er begyndt og drives af Louise Højlund og Peter Franklin.
Læs mere om folkeklostertanker